25 nov 2014

World Aids Day 2014

HIV-Sverige1_v48_Fonsterskylt

I över 25 år har World Aids Day uppmärksammats internationellt. Initiativet togs 1988 inom Världshälsoorganisationens (WHO) globala aidsprogram UNAIDS. Dagen äger rum den 1 december varje år runt om i världen. För att få en ökad effekt av alla aktiviteter som anordnas brukar man följa ett tema som kan variera från år till år. Under senare år har fokus legat på att världens länder ska hålla sitt löfte med bidrag till den globala fonden ”Keep the promise”. Förra året handlade det om ”Getting to Zero”, vilket innebär noll nya hivinfektioner, noll diskriminering och noll aidsrelaterade dödsfall – något som gäller än idag.

Ett sätt att uppmärksamma dagen är att bära ett Red Ribbon för att stödja arbetet till förmån för personer som lever med hiv. Man kan även välja att bära en röd halsduk dagen till ära. Dagen kan uppmärksammas på många olika sätt, huvudsaken är att man gör något, snarare än vad man gör därför har vi i år W.A.D Challenge,  där vi utmanar dig och dina vänner till lägga upp bilder på hur ni uppmärksammar World Aids Day! Bjud in era vänner utmana varandra och lägg upp era bilder på vår Facebook sida!

 

 

Filmvisning – Transmission

Hiv-Sverige kommer tillsammans med sina medlemsföreningar uppmärksamma dagen genom att bland annat arrangera en gratis filmvisning för allmänheten på biografen Debaser på Medborgarplatsen i Stockholm. Hiv-Sverige arrangerar premiärvisning av dokumentärfilmen Transmission, en film av Staffan Hildebrand som visar en historisk skildring av hiv då och nu. Gratisbiljetter bokar du genom att skicka en förfrågan via mail med antal önskade biljetter och visningstillfälle till info@hiv-sverige.se

Plats: Debaser, Medborgarplatsen, Stockholm. Tider: visning 1, kl 13-15. Visning 2, kl 15.30-17.30.