19 feb 2013

Slå ett slag mot fördomarna – blogga om hiv!

Hej. Så här ligger det till. Vi – det vill säga SMI, Hiv-Sverige, Riksförbundet Noaks Ark, RFSU och RFSL – står bakom rödabandet.se, en bloggportal om hur det är att leva med hiv, på riktigt.

Vi söker dig som antingen redan bloggar om livet med hiv – eller skulle kunna tänka dig att göra det. Bloggportalens uppgift är att uppmärksamma att livet med hiv kanske inte måste vara så himla annorlunda än livet utan. Att motverka fördomar och stigman. Att ge en inblick i världen med hiv.

Portalen fungerar så att vi samlar befintliga bloggar och genom RSS publicerar inläggen ånyo på rödabandet.se. Så när exempelvis Walter Heidkampf bloggar på sin blogg på blog.qruiser.com så hamnar inlägget även på rödabandet.se/author/walter. Alltså behöver du inte blogga på själva portalen, om du inte vill. Inläggen kommer synas där ändå.

Du behöver inte själv vara hivpositiv, men för att hålla bloggens syfte intakt så behöver du leva – eller ha levt – nära någon som har hiv. Däremot så behöver du som bloggar inte skriva endast om hiv. Bäst är om dina inlägg helt enkelt beskriver din vardag och dina tankar. Antingen om hiv eller om annat.

Konkret så är din uppgift som bloggare att skriva minst ett eller två – men gärna fler – inlägg per vecka. Antingen direkt som bloggare på rödabandet.se eller via en egenskapad blogg.

Kika gärna in på http://www.rodabandet.se/bloggare/ för att se vilka som redan är igång. Om du vill börja blogga eller för vidare frågor är du välkommen att höra av dig till Marie Dahlberg på Hiv-Sverige, marie.d.hedlund@hiv-sverige.se

Hoppas du vill vara med!