04 aug 2021

Seminarier som rör hiv under Stockholm Pride

Stockholm Pride är i full gång. Det är ett reducerat program som är anpassat utifrån Covid.

Vi på Hiv-Sverige vill lyfta några av de punkter som kommer att genomföras.

Under hela veckan pågår en utställning i Markuskyrkan kan du se ett unikt urval av fotografier från konstnärer och privatpersoner som har kommit i kontakt med HIV och AIDS på olika sätt. Utställningen håller öppet hela veckan mellan 11 till 18. Länk till eventet.

Onsdagen den 4 augusti 19:00- 21:00 genomförs ett panelsamtal i Markuskyrkan om att leva med hiv och aids.  Medverkar gör följande personer, Are Norrhava – Moderator, Präst i Katarina församling, Peter Roth – Författare till boken ’Livet Hivet Döden’, Steve Sjöquist – Diakon och författare till böckerna ’Fotspår’ och ’Innanför’, Daniel Suarez – Verksamhetschef och föreläsare på Posithiva gruppen.

Samtalet kommer att ske inför en mindre publik och filmas och streamas i Skarpnäcks församlings kanaler. Länk till eventet. 

Torsdagen den 5 augusti 13:30 till 14:15 presenterar RFSL en undersökning om PreP. RFSL har gjort en undersökning för att få reda på hur det fungerar i praktiken när det gäller tillgång till PreP. Länk till eventet. 

Torsdagen den 5 augusti klocka 14:30 till 15:15 genomför RFSL tillsammans med Regnbågsblod ett seminarium om blodgivningsregler. Idag är det olika regler som gäller beroende på vem du är. Länk till eventet.