Röda Bandet (Red Ribbon) är den internationella symbolen för medvetenhet om hiv och aids. Röda Bandet skapades 1991 och har sedan dess varit en viktig symbol för hivarbetet. Genom att bära Röda Bandet kan du stödja arbetet till förmån för personer som lever med hiv.

1991 fick Visual AIDS i New York en idé till en internationell symbol för kampen mot aids. En symbol för solidaritet och tolerans med de som ofta blir diskriminerade av allmänheten – de som lever med hiv och aids. I samma stil som ”Yellow Ribbon” – som var populärt i USA vid den tiden som en symbol för att stödja soldaterna i Gulfkriget – skapades Röda Bandet.

Efter de första evenemangen i New Yorks artistvärld siktade Visual AIDS på Tony Awards prisutdelningen. I en spontan kampanj skickade volontärer brev med Röda Bandet till alla medverkande. Olyckligt nog var filmskådespelaren Jeremy Irons den ende som bar symbolen den kvällen. Tv-publiken hade inte blivit informerad om vad den nya symbolen betydde. Symbolen kom till Europa påsken 1992 när fler än 100 000 Röda Bandet distribuerades under Freddie Mercury Aidsgalan på Wembley Stadion i London. Fler än 1 miljard människor i över 70 länder världen över såg konserten på tv. Samma dag grundades Red Ribbon International i London.
(källa: Red Ribbon International)

Beställ Röda Bandet-pins genom att maila oss. Intäkterna går oavkortat till Hiv-Sveriges arbete med att stödja personer som lever med hiv.

Kontakta info@hiv-sverige.se för prisinformation vid större beställningar.

Pris samtliga modeller: 25 kr/st

Modeller uppifrån och ner 1, 3 2.

Fraktavgift/porto tillkommer på alla beställningar enligt PostNords portotabell.
Porto för 1-10 pins är 12 kr för 11-20 pins 24 kr. Faktura skickas för beställningar som överstiger 500 kr. Fakturaavgift om 30 kr tillkommer.

För större beställningar, 100 pins eller fler, eller om ni vill hjälpa oss att sälja pins vänligen mejla till info@hiv-sverige.se.