01 dec 2017

Livet med hiv

I år uppmärksammar vi World AIDS Day (världsaidsdagen) 1 december 2017 med en antistigma kampanj. Livet med hiv, en kampanj för att bryta fördomarna om hiv.

Alla har vi drama i våra liv,

livet har sina upp och ned gångar, sina motgångar och framgångar. Livet med hiv i Sverige, är för många ett vanligt liv, med en ovanlig sjukdom, men hiv behöver inte längre vara ett hinder för någon i livet.

Vi vill påminna om att,

med dagens effektiva hivmediciner, har 95% av de som lever med hiv i Sverige, en så pass välfungerande behandling, att hiv inte överförs vid sexuella kontakter eller vid graviditet.

För många som lever med hiv idag är andras fördomar det största problemet, därför tycker vi att det är dags att göra upp med fördomarna en gång för alla. Med rätt kunskap behöver vi inte vara rädda av fel anledning.

Tillsammans kan vi göra skillnad

Första december är det World Aids Day, vi kan alla uppmärksamma dagen tillsammans på olika sätt, genom att bära ett röda bandet, visar vi att medvetenhet om hiv, genom att prata om hiv hjälper vi till att bryta tystnaden. tillsammans kan vi göra skillnad.

Om kampanjen

Årets kampanj kommer att synas på Youtube, Facebook och Instagram. Kampanjen är ett bilateralt projekt i samarbete med Danska Aids-Fondet. Med stöd av Folkhälsomyndigheten och MAC AIDS-Fund.

Besök kampanjen

Läs mer om kampanjen och om hur du kan engagera dig på vår hemsida.