23 maj 2019

Hiv-Sverige söker en jurist till vår Rådgivning

Juridisk ombudsman

Stockholm
Deltid (40 – 60 %)
Tillsvidare
Vanlig anställning

Om oss

Hiv-Sverige är en nationell rättighets- och påverkansorganisation för alla som lever med hiv och alla som berörs av hiv i Sverige. Hiv-Sverige är en ideell allmännyttig förening som är politiskt och religiöst obunden. Vi arbetar med att förbättra livsvillkoren för alla som lever med hiv. Verksamheten grundades 1990 och fokuserar kring påverkans- och opinionsarbete, information och rådgivning. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Tjänstens utformning

Den juridiska rådgivningen tar bland annat emot asyl- och migrationsärenden, brottmål och diskrimineringsärenden från personer som lever med hiv. Den juridiska rådgivningen fungerar även som expert i frågor rörande hiv för andra jurister, sjukvårdspersonal och beslutsfattare. Tjänsten innebär även att vara verksam inom organisationens övriga arbetsområden, men med huvudansvar och tyngdpunkt på den juridiska rådgivningen. Tjänsten är en tillsvidareanställning och omfattar 50 %. Hiv-Sverige tillämpar 6 månaders provanställning. Våra frågor rör framförallt mänskliga rättigheter, utlänningsrätt, smittskyddslag, socialtjänstlag och patientlag.

Dina arbetsuppgifter:

Tillhandahålla juridisk rådgivning till personer som lever med hiv.
Representera och företräda organisationen i externa sammanhang.
Genomföra föreläsningar och presentationer kring ansvarsområdet.
Ingå i styrgrupp för interna projekt.
Tillsammans med övriga medarbetare ta fram beslutsunderlag.
Tillsammans med övriga medarbetar ta fram underlag för planering, budget och uppföljning.
Fortlöpande administrativt arbete kopplat till ansvarsområdet.

Om dig

Hiv-Sverige söker en juridisk ombudsman med juristexamen (tidigare jur.kand.) till vår Rådgivning. Vi söker en person med goda kunskaper om mänskliga rättigheter, utlänningsrätt, smittskyddslagen, socialtjänstlagen och patientlagen då våra frågor gäller framförallt dessa. Vi är ett litet team som arbetar med stora frågor, vi kommer därför att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som tycker om att arbeta i team men är samtidigt självgående, lyhörd, kommunikativ, har god samarbetsförmåga och har intresse för mänskliga rättigheter kopplade till hiv.

Meriterande

Erfarenhet från arbete på ideell organisation. Erfarenhet av notarietjänstgöring eller tingsmeriterad. Erfarenhet av motiverande samtalsmetodik och/eller samtalsterapi. Processerfarenhet i allmän domstol eller förvaltningsdomstol.

Arbetslivserfarenhet

Ingen arbetslivserfarenhet krävs.

Utbildning

Eftergymnasial utbildning två år eller längre inom Juridik och rättsvetenskap (Krav).

Kompetenser

Juristexamen (Krav).

Språk

Svenska (Krav), Engelska (Krav).

Lön

Lön enligt kollektivavtal.
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön.

Anställningsvillkor

Tillträde för tjänsten enligt överenskommelse, eller senast 1/9 2019. Tjänsten är en tillsvidareanställning, vi tillämpar provanställning om sex månader.

Sök jobbet

Skicka ditt personliga brev och CV senast den 23 juni.
Ange referens Ansökan juridisk ombudsman i din ansökan.
Mejla din ansökan till info@hiv-sverige.se

Om du har frågor är du välkommen att kontakta:

Johannes B. Gille
Vice ordförande
viceordforande@hiv-sverige.se

Farhad Mazi Esfahani
Verksamhetsutvecklare
farhad.mazi@hiv-sverige.se
Mobil: 0707737884

Postadress och kansliadress

Hiv-Sverige
Industrigatan 6
11246 Stockholm

Information om ansökan

På Hiv-Sverige arbetar vi inkluderande och mångfaldsfrämjande, därför arbetar vi med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering. Skicka in din ansökan med CV och personligt brev via mejl till oss, intervjuer genomförs kontinuerligt under rekryteringsprocessen.